news

نگرانی جامعه دندانپزشکی استرالیا از کاهش سطح بهداشت دهان در دوران پاندمی کرونا

By سپتامبر 2, 2020 No Comments

شیوع کووید ۱۹، بسته شدن مطب‌های دندانپزشکی به دلیل احتمال بالای ابتلای دندانپزشک به این بیماری و به تأخیر افتادن درمان‌های دندانپزشکی، همگی دست به دست هم داده و به شکل نگران کننده‌ای سبب کاهش سطح سلامت دهان مردم در جای‌جای دنیا شده‌اند. این امر سبب شده انجمن‌های دندانپزشکی یکی پس از دیگری به این موضوع واکنش نشان دهند و مردم را به مراجعه دوباره به مطب‌ها فرابخوانند.

دندانپزشکان می‌گویند مردم نباید فاصله‌گذاری اجتماعی را برای عدم مراجعه به دندانپزشکی بهانه کنند؛ چرا که چکاب‌های دندانپزشکی، بعد از زیاده‌روی در مصرف میان وعده‌های شیرین در دوران قرنطینه، بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
به گزارش دیلی میل، یافته‌های محققان دانشگاه موناش استرالیا نشان می‌دهد تقریباً نیمی از استرالیایی‌های ۱۸ تا ۲۹ ساله در اثر فشار ناشی از پاندمی شدن کووید ۱۹ احساس استرس و اضطراب می‌کنند و برای بهبود خلق خود به خوراکی‌های شیرین روی آورده‌اند.

بررسی وضعیت سلامت دهان استرالیایی‌ها نشان می‌دهد آنان علاوه بر مصرف بیشتر شکر، به بهداشت دهان هم اهمیت چندانی نمی‌دهند، به‌طوری که از هر ۲ استرالیایی، ۱ نفر دندان‌هایش را مسواک نمی‌زند.

کاترین متیوز، رئیس انجمن دندانپزشکس ایالت نیو ساوت ولز استرالیا
دکتر کاتلین متیوز

دکتر کاتلین متیوز، رئیس انجمن دندانپزشکی ایالت نیو ساوت ولز استرالیا می‌گوید: «افزایش مصرف اسنک‌های شیرین و ماندن در خانه به معنای افزایش پوسیدگی دندان و مشکلات سلامت دهان است.»

دکتر متیوز تأکید می‌کند: «عادت‌های ناسالم با از بین رفتن برنامه‌ریزی روزهای کاری افزایش پیدا کرده و این سبب نگرانی ما است. چرا که اعتقاد ما بر این است که رایج‌ترین بیماری‌های دهان و دندان یعنی پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه به سادگی قابل پیشگیری هستند.»

او ادامه می‌دهد: «مردم باید بدانند اغلب درمان‌ها و جراحی‌های دندانپزشکی از اوایل ماه مه (اواسط اردیبهشت) در مطب‌ها در حال انجام است و درمان‌های دندانپزشکی بعد از چند هفته تعطیلی موقتی به حالت قبل بازگشته‌اند. دندانپزشکان استرالیایی بالاترین استانداردهای کنترل عفونت را در دنیا دارا هستند و در اصل کنترل عفونت کار روزمره یک دندانپزشک است.»

او در پایان می‌گوید: «عدم مراجعه به دندانپزشک بر روی سلامت عمومی شما تأثیر می‌گذارد. در چند ماه گذشته مردم مجبور شدند درمان‌های معمول دندانپزشکی خود را به تأخیر بیندازند؛ اما حالا دیگر بیشتر مطب‌ها باز هستند و درمان‌های غیر اورژانسی را انجام می‌دهند.»

شیوع کووید ۱۹، بسته شدن مطب‌های دندانپزشکی به دلیل احتمال بالای ابتلای دندانپزشک به این بیماری و به تأخیر افتادن درمان‌های دندانپزشکی، همگی دست به دست هم داده و به شکل نگران کننده‌ای سبب کاهش سطح سلامت دهان مردم در جای‌جای دنیا شده‌اند. این امر سبب شده انجمن‌های دندانپزشکی یکی پس از دیگری به این …