news

تعداد اساتید و دانشجویان زن دندانپزشکی در سال ۴۷

By آوریل 9, 2022 No Comments

در نیمه‌ی دوم سال ۱۳۴۷، ۳۴ سال پس از تاسیس دانشگاه تهران، عاطفه گرگین خبرنگار و علی رهبر عکاس مجله‌ی «سپید و سیاه» حدود چهل روز از وقت‌شان را به گرفتن آمار و عکس از بانوان دانشجو و استاد این دانشگاه اختصاص دادند. حاصل این تلاش بیستم فروردین ۱۳۴۸ در شماره‌ی ۸۰۹ (۳۵) مجله‌ی یادشده منتشر شد. از میان آمار منتشر شده در این مقاله، آنچه که مرتبط با حوزه دندان‌پزشکی است گلچین کرده‌ایم و اینک پیش روی شماست:

اعضای هیات‌علمی
در سال ۱۳۴۷ مجموعا ۶۴ بانو عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران بودند؛ شامل ۹ استاد، و ۱۸ دانشیار، ۳۷ استادیار. هم‌چنین در این سال ۳۴۰۹ دانشجوی دختر در مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاه تهران تحصیل می‌کردند.
در این سال تنها در میان اعضای هیات‌علمی پنج دانشکده ادبیات، پزشکی، دندان‌پزشکی، علوم و هنر‌های زیبا بانوانی با درجه استاد تمام حضور داشتند و تنها بانوی استاد تمام استاد دانشکده‌ی دندان‌پزشکی خانم دکتر طلعت حبیبی بود.
سهم دانشکده دندانپزشکی تهران از تعداد هجده بانوی دانشیار این دانشگاه چهار نفر بود: دکتر قدسی آفاق، دکتر عدل طباطبایی، دکتر آذرنوش، دکتر قدسیه برخورداری.
نکته دیگر اینکه در میان اعضای هیات‌علمی، بیش‌تر دانشیاران و استادیاران و معلمان زن دانشگاه تهران تحصیلات عالیه‌ی خود را در دانشگاه‌های کشور‌های اروپایی و آمریکایی گذرانده‌اند و پس از اخذ درجات ممتاز به دعوت دانشگاه تهران به تدریس در این دانشگاه مشغول شده‌اند.

اولین‌ها
شاید برای شما جالب باشد این‌که اولین گروه بانوان که وارد دانشگاه تهران شدند چه کسانی بوده‌اند؛ در سال ۱۳۱۸ اولین گروه دانشجوی دختر و زن وارد دانشگاه تهران شدند و در رشته‌ی پزشکی به تحصیل پرداختند. این گروه ده‌نفری… به ترتیب عبارت‌اند از خانم‌های دکتر شمس‌الزمان میرسپاسی، دکتر رباب مقدم، دکتر اشرف مصاحب، دکتر هایده مالک، دکتر اختر کیانوری، دکتر ربابه کیانوری، دکتر گنجی، دکتر نصرت‌الملوک کاشانچی، دکتر حشمت عظیما، دکتر حشمت پزشک.
دومین گروه دختران نیز در دانشکده‌ی علوم به تحصیل پرداختند و هم‌زمان با فارغ‌التحصیل شدن دانشجویان پزشکی فارغ‌التحصیل شدند.

دانشجویان دختر
در سال ۱۳۴۷ تعداد دانشجویان دختر مشغول به تحصیل در دانشکده‌ی دندان‌پزشکی ۹۳ نفر بود.

در نیمه‌ی دوم سال ۱۳۴۷، ۳۴ سال پس از تاسیس دانشگاه تهران، عاطفه گرگین خبرنگار و علی رهبر عکاس مجله‌ی «سپید و سیاه» حدود چهل روز از وقت‌شان را به گرفتن آمار و عکس از بانوان دانشجو و استاد این دانشگاه اختصاص دادند. حاصل این تلاش بیستم فروردین ۱۳۴۸ در شماره‌ی ۸۰۹ (۳۵) مجله‌ی یادشده …